BIENTÔT ÉPUISÉ

Топло дишащо и непромокаемо мъжко яке Krosko, тъмносиньо

Réf :
8344135
Product plus point
Това леко, топло и дишащо яке от непромокаем плат ще улесни всичките ви движения. Идеално както за кея, така и за мостика, то ще ви пази от студа, вятъра и проливния дъжд.

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПОЛЗИ

Непромокаемост
> 5000 мм. Тествано на дъжд от 100 л/ч/кв.м за 4 часа. 100% непромок. шевове.
Термоизолация
Подплата от компресирана вата (100 г/м²) за повече лекота. Изолация ****.
Лесно използване
2 джоба (с цип) за затопляне на ръцете. Вътр. джоб с цип. Регулируема качулка.
Промазка
Специфична обработка, която позволява на водата да се плъзга по повърхността.
Здравина
Устойчивост на изработката, изолацията и непромок. материя. Гаранция 2 години

ТЕХНИЧЕСКА КАРТА

Тип
яке
Вид плаване
крайбрежно плаване
Практикуване
редовно
Composition
Външна тъкан, непромокаема и дишаща: 100% полиестер.Материал за пълнене: вата 100 г/m² 100% полиестер. Основна подплата: 100% полиестер.Допълнителна подплата: 100% полиамид.
Tests
В своя метеорологичен симулатор Novadry пресъздава условията на проливен дъжд. При тези условия след 4 часа силен дъжд от 100 л/ч/кв. м, нашият топъл блузон Krosko все още осигурява пълна непромокаемост на потребителя.
Създадено за
за любителите на плаванията с яхта или моторна лодка, които желаят дреха по тялото, предпазваща от пороен дъжд, вятър и студ.
Warranty
2 years

съвети

Инструкции за поддръжка
Да се пере в пералня на 30°C наопаки и с залепени велкро ленти, без омекотител. Да се избере обилно изплакване и леко центрофугиране. Препоръчва се сушене на простор. Използването на сушилня от време на време, на кратка програма и на минимална температура, ще подобри промазаността. За да се възвърне началното ниво на промазаност, платът се глади при максимална температура от 110°C или се пръска със спрей за непромокаемост Tribord.
Storage advice
Да се съхранява на сухо място. Избягвайте да поставяте дреха с марка NOVADRY® върху източник на топлина тип радиатор, това може да повреди дишащото покритие.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Непромокаемост :
Изключителната материя Novadry гарантира, че ще останете сухи дори и при проливен дъжд. При тестовете в симулатора за дъжд в продължение на 4 часа якето бе подложено под количество, равняващо се на 100 л/ч/кв.м, без под продукта да проникне и капка вода. Гарантирана минимална непромокаемост на материята 5000 мм воден стълб.Всички шевове са 100% непропускливи.
Защита на документите и аксесоарите:
Вътрешният джоб с цип дава възможност да поставите на безопасно и сухо място документите и аксесоарите.
Качулка:
Качулката лесно се прибира във вградения джоб на яката. Оборудвана е с ластична връзка за стягане, регулируема чрез два самоблокиращи отвора, за да предпазва по-добре в лошо време.
Пристягане на китката:
Маншетите на якето са със самозалепващи се ленти, прикрепени към ластик. Тази концепция позволява естественото разполагане на ръкава в горната част на дланта и при нужда обиколката на китката може да се регулира, за да не навлизат въздух и вода.
Джобове за затопляне на ръцете:
Два големи джоба с цип, за да стоплите ръцете си, като ги скриете от вятъра и от дъжда, а при необходимост и да поставите аксесоарите на сигурно място. Благодарение на подплатата от полар ръцете ви ще са на сухо и топло.
Закопчаване:
Централният цип от излята пластмаса (както и циповете на джобовете) е устойчив на корозивното въздействие на солта благодарение на специфичната форма на зъбците си. С дебел външен ръб и подложка за гарантиране на оптимална непропускливост.
Подплата на якето:
Якето е изцяло подплатено с компресирана вата 100 г/куб.м за повече лекота и свобода на движение. Подплатата осигурява термоизолация с clo-коефициент 1,92 точки.
Какво представлява дишащата функция на материята и нейният показател RET?
Дишащата функция на топлия блузон Krosko представлява неговата способност да отвежда потта от тялото. Тя се измерва според показателя RЕТ - устойчивост на паропреминаване (стандарт ISO 11092). RET е показател за устойчивост, колкото по-нисък е той, толкова по-дишаща е дрехата. RET между 6 и 9: изключителна дишаща материя, между 10 и 13: силно дишаща, между 14 и 17: дишаща, между 14 и 17: дишаща, между 18 и 20: слабо дишаща, над 20: недишаща материя.
Какво представлява тестът за непромокаемост, наречен "тест с душ"?
Протоколиран тест, при който топлото яке Krosko се поставя под душ, възпроизвеждащ различните климатични условия. Всички наши продукти са доказано 100% непромокаеми след провеждане на над 4 часа тест, симулиращ пороен дъжд от 100 до 450 л/ч/кв.м, според употребата на продукта.
Промазаност на материята:
Промазаността на материята на топлия блузон Krosko се получава чрез обработка на неговата външна повърхност. Тази обработка позволява на водата да се стича по повърхността на плата, без да попива в него. По този начин материята не се напоява с вода и остава лека, дишаща и суха. Тази обработка трябва да се повтори по време на живота на дрехата. В нашите магазини се предлагат продукти за тази цел.
Какво е значението на продуктите за защита от вятър?
Много е важно да сме защитени от вятъра - и по време на спорт, и при почивка, защото той изключително много охлажда тялото. Според модела „Windchill“, който измерва възприеманата температура в зависимост от вятъра и студа: за температура от 5°C, съчетана с вятър от 30 км/ч, възприеманата температура ще бъде 0°C. Ако температурата на въздуха е 0°C, а скоростта на вятъра е 40 км/ч, възприеманата температура ще бъде -7°C. Вашият топъл блузон Krosko спира ефекта на вятъра.
Какво е clo-коефициент?
Clo е скалата, по която се измерва термоустойчивостта на вашия топъл блузон Krosko. При провеждането на теста високотехнологичният състав на дрехата се излага на температура, близка до тази на тялото, а външната остава контролирана. Clo-коефициентът показва способността на вашия топъл блузон Krosko да съхрани топлината на тялото вътре в дрехата. Колкото по-висок е clo-коефициентът, толкова по-ефикасно материята ще запази топлината, отделяна от тялото.
HAUT DE PAGE