Pourquoi choisir un kayak gonflable

Защо трябва да изберем надуваем каяк?

Ето ги първите топли дни и вие сте обхванати от желанието да потеглите по водата. Мечтаете за разходка с каяк със семейството или с приятели, но мисълта за трудностите при транспортиране на тази голяма лодка е на път да ви разубеди? А мислили ли сте за надуваем каяк и възможностите, които той предлага?

Защо трябва да изберем надуваем каяк


 

Каяк, лесен за монтаж, транспортиране и съхранение!

Надуваемият каят е идеалната алтернатива за самостоятелно плаване или семейна разходка, при пълна свобода и без грижа за логистиката. Той е надуваемият еквивалент на многобройните пластмасови "sit on top", които се предлагат на пазара.


 

Надуваемият каяк разполага и с много предимства, в сравнение с неговите братовчеди, изработени от пластмаса.

На първо място, надуването на лодката, което може да ви иглежда уморително и отегчително, става изключително бързо (точно за 7 минути за каяк 1-2 Itiwit 2 син, благодарение на ръчната двойнодействаща помпа.

Защо трябва да изберем надуваем каяк


 

- Друго важно предимство, което също не е за пренебрегване, е лесното транспортиране! Каякът влиза в багажника на автомобила. Край с багажниците на покрива на колата и стресът, че ще изгубите каяка, докато пътувате.

Защо трябва да изберем надуваем каяк

- И накрая, не забравяйте, че след като изпуснете въдуха и поставите каяка в калъфа, размерът му става минимален.

 

 

Полезна информация: Много е важно да оставите каяка да изсъхне, преди да го сгънете, за да се избегне образуването на плесен и да го оставите за съхранение в добро състояние за продължтелно време.


 


 

Надуваем каяк: лек като перце!

Освен че не заема място, надуваемият каяк е и много по-лек от повечето изработени от пластмаса каяци или канута. Двуместният каяк от полиетилен тежи минимум 35 кг. Докато с надуваемият каяк вече няма да ви се налага да превивате гръб, пренасяйки го до брега. Двуместният Tribord  тежи само 14 кг.

Това тегло на перце се дължи на материалите, от които е изработен -. много устойчива материя с голяма плътност, същата както при лодки за рафтинг.

Защо трябва да изберем надуваем каяк

Тази материя позволява лодката да се надува без налягане и е толкова твърда, колкото подобни лодки от пластмаса. Така че можете да бъдете спокойни за здравината на вашата лодка, докато плавате! Тези платна трудно се пробиват (за подобни повреди, при покупката на каяка ще ви предоставят лесен за употреба  комплект за ремонт ).

Комфорт и перфектно плаване

Снабдени с 2 странични камери, надуваемите каяци осигуряват стабилност при плаване. Позволяват също плаване в по-дълбоки води и осигуряват по-голяма маневреност.

И все пак, при силен вятър, лодката може по-лесно да се обърне, поради малкото си тегло. За да противодейства на този недостатък, Tribord постави финки на всички лодки, които осигуряват по-голяма надеждност.


 

Защо трябва да изберем надуваем каяк

Икономическият фактор също има значение. Материалите и технологията на изработване на тези лодки са по-евтини, поради което продажната им цена е много по-ниска от тази на братовчедите им - твърдите лодки.

Ограничения при ползване на надуваеми каяци

В сравнение с  твърдите каяци, надуваемият каяк може да поеме по-малко пасажери и има по-малка товароносимост. Двуместният надуваем каяк е с товароносимест около 150 кг, което е много малко за двама пасажери и багаж за разходка.

Ако искате лодка с по-голяма товароносимост, вие имате възможност да изберете лодка с по-голям размер -  Itiwit 3 (до 3-ма пасажери) и с товароносимост до 230 кг! Така на борда ще имате място за повече багаж, а също и за малко дете - за тази цел в средата на лодката е предвидена специална седалка.


 

Друго ограничение се отнася за любителите на плавания в открито море, тъй като тези каяци нямат одобрение за плаване на повече от 300 метра от брега.

Накратко, твърдият каяк е по-подходящ за активно практикуващите плаване, докато любителите ще бъдат по-скоро привлечени от предимствата, предлагани от надуваемите каяци: практичност, здравина и цена... Гарантираме ви приятни разходки, самостоятелно, със семейството или с приятели!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE