protéger ses clefs de voiture en surf

Къде да оставим ключовете си, когато влизаме във водата, за да сърфираме?

Вече сте сложили екипровката си и сте готови за сърфиране, но изниква проблем: Къде да оставите ключовете на автомобила? Съществуват няколко, в известна степен ефикасни метода и хитрини, различни в зависимост от характера ви. Хората с недоверчив характери и тези, които лесно се доверяват, ще изберат различни методи, но във всички случаи, всички те ще разполагат с цяла палитра от стратегии, в зависимост от степента на страха, който изпитват. Използваните средства ще зависят и от това какъв ключ притежавате.

Вече сте сложили екипровката си и сте готови за сърфиране, но изниква проблем: Къде да оставите ключовете на колата ? Съществуват няколко, в известна степен ефикасни метода и хитрини, различни в зависимост от характера ви.

Хората с недоверчив характери и тези, които лесно се доверяват, ще изберат различни методи, но във всички случаи, всички те ще разполагат с цяла палитра от стратегии, в зависимост от степента на страха, който изпитват.

Използваните средства ще зависят и от това какъв ключ притежавате. 

 

Амартисьорът: елементарен, но неефикасен метод

Разбира се, същестува този класически начин да скрием ключа върху амортисьора, зад гумата на автомобила. Но той е толкова стар, че е познат на повечето крадци, затова не ви го препоръчваме, въпреки че е подходящ за криене на почти всички видове ключове.

 

Къде да оставим ключ без електронна верига при каране на сърф?

С този вид ключове рядко има проблеми, тъй като съществува лесно решение - те не са електронни, а това е предимство, което позволява да ги вземете със себе си във водата.

 

"Кey pocket" или джоб за ключове:

С това малко джобче са снабдени по-голяма част от костюмите и каишките за сърф. В него можете да скриете ключа си, закачен на еластична връзка и така ще сте спокойни, че няма да го загубите.

Ключът ще бъде с вас и вие може да оставите вещите си в затворения автомобил и няма да сте обсебени от мисълта, че ще ви оберат, което би помрачило спортните ви занимания. Препоръчваме ви тази техника ако разполагате с електронен ключ.

 

джоб за ключове на костюма за сърфиране

 

Връзка за окачване на ключа на врата:

Закачете ключа на края на шнурче, връвчица или корда за риболов, но достатъчно дълга, за да може да я завържете на врата си. След това пъхнете ключа под костюма и бъдете сигурни, че няма до го загубите.

Но, разбира се, тази техника е неподходяща за електронен ключ.
 

Какво да оставим електронния ключ на автомобила, когато караме сърф?

Очевидно, ключът с електронна верига не може да се потапя във вода.

Непромокаем калъф:

Този калъф често е част от комплектите за сърф и плаване с лодка . пуснете ключа в непромокаемия калъф и го закачете на врата си, под костюма.

 

непромокаем -калъф-сърф-ключ

 

На плажа:

Елементарен метод за скриване на ключа - на дъното на пълната ви с вещи чанта. Оставете чантата и плажата ви кърпа на пясъка по такъв начин, че злонамереният крадец да си помисли, че те принадлежат на някой плажуващ, който е отишъл за малко да се разхлади.

Препоръчваме ви го през летните дни или когато плажът е пълен с хора.

 

 

В природата:

Оставете ключа под дърво, храст, камъниста настилка, до основата на бариера, под скала - природата ви предоставя множество възможности. При този метод най-важното е да си оставите ориентир (за предпочитане фиксиран) точно на мястото, където е ключът.

Но ако изберете листо на дърво, например, бъдете сигурни, че вятърът няма да се поколебае да го отвее надалеч. Този ориентир е особено важен, ако решите да карате сърф чак до падането на нощта...

 

Катинари за ключ с шифър :

Катинарите с шифърще ви помогнат да оставите ключа в малка, затваряща се с шифър кутийка, която да закачите на дръжката на вратата на автомобила или на друго подходящо място.

Но по този начин вие "дърпате дявола за опашката", защото предоставяте на крадеца индикатор, че ключът се намира в малката кутийка; ако сте част от отбора на най-недоверчивите, закачете я на друго място: например, на близката бариера. 

 

катинар - за -ключове - с -шифър-
 

А вие къде оставяте ключовете си, когато отивате да сърфирате?

Изпратете ни вашите практични съвети.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE