EASYBREATH® - Questions les plus fréquentes

EASYBREATH® - Често задавани въпроси (FAQ)

(2)

1. Какви предпазни мерки са необходими при използване на маска Easybreath®?

Само една: ПЯСЪКА.
- Както при слънчевите очила, избягвайте контакта на маската Easybreath® с пясък, той ще надраска стъклото.
- При наличието на пясък не стържете шнорхела. Изпраквайте шнорхела и маската, преди да ги сглобите.
- Пясъкът може също да блокира гумата в шнорхела. Изплакнете интензивно шнорхела или прокарайте ключ през задните допълнителни тръби, за да деблокирате гумата и изплакнете, за да го почистите окончателно от пясъка.
За да се гарантират всички обещани предимства на маската Easybreath®, тя трабва да се мие веднъж седмично с почистващ препарат за съдове и да се съхранява в мрежа, гарантираща добро проветрение.

 

2. Защо има 3 размера за възрастни?

В момента EASYBREATH® се предлага в 3 размера ЗА ВЪЗРАСТНИ, които позволяват 90% покритие на различните мъжки и женски лица по света (европейски, азиотски и др.):
- малък размер за възрастни, по-скоро за жени и юноши: S/M 

- M/L 

- голям размер – по-скоро за мъже: L/XL

3. Какъв размер маска Easybreath® да избера?

За да изберете подходящата за вас маска в магазин на DECATHLON, пробвайте и 4-те размера. Стегнете маската на лицето си, не трябва да има пространство между брадичката ви и долната част на маската.

 

Ако нямате възможност да отидете в магазина и предпочитате да поръчате вашата маска EASYBREATH®  по интернет (www.decathlon.fr), тук ще намерите информация как да изберете размер:
Как да изберем маска за шнорхелинг Easybreath 

Със затворена уста, измерете разстоянието между вдлъбнатината в горната част носа и долната част на брадичката:

Ако измереното разстояние е 10 cм (3,9"), изберете размер XS.

Ако измереното разстояние е по-малко от 10 cm (3,9") - 12 cм (4,8"), изберете размер S/M

-     12cm (4,8") - 13cm (3,9")   M/L 

Ако измереното разстояние е над 13 cм(5,1"), изберете размер L/XL

Когато получите маската, поставете я на лицето си, за да се уверите, че няма пространство между долната част на маската и брадичката. (вижте видеото по-долу)

4. Моята маска Easybreath® не е непромокаема?

Няколко причини могат да обяснят навлизането на вода:
- Най-честата е лошият избор на размер. Easybreath® има 3 размера за възрастни. S/M за тесни лица (80% от жените) и M/L и  L/XL за широки лица. Съобразете се с тази информация при избор на размер маска.

- Внимание, господа, брадата може да причини значително навлизане на вода. Тя пречи на идеалната непропускливост между силиконовата пола на маската и кожата ви.
- За хората с дълги коси, избягвайте попадането им между челото и маската.

5. Гумата в шнорхела е блокирала, какво да правя?

За пълноценна и продължителна употреба на маската Easybreath®, избягвайте да я оставяте на пясъка. Ако гумата е блокирала, сигурно е попаднал пясък между нея и преградата ѝ.

Прокарайте ключ през задните допълнителни тръби, за да деблокирате гумата, и изплакнете шнорхела, за да отстраните напълно пясъка. Вижте това обяснение във видеото по-долу.

6. Защо понякога дишането ми блокира?

Ако навлизането на въздух блокира, това означава, че лицето ви се е приближило прекалено до стъклото на маската или че водна вълна е минала над главата ви. В този случай, системата Dry top stop water на Easybreath® е изиграла ролята си, като е предотвратила навлизането на вода. Шнорхелът се е потопил напълно във водата и гумата се е повдигнала, за да го запуши.
Когато наведете глава прекалено напред, оборудвани с обикновен шнорхел, вие задължително ще погълнете вода.
Истината е, че всички, тествали маската Easybreath®, останаха изумени от резултата.

7. Как да правилно да закрепя шнорхела за маската Easybreath®?

Ако не можете да закрепите шнорхела за маската, това означава, че е попаднал пясък на нивото на връзката между шнорхела и маската или в самия шнорхел. Тази връзка е с дебелина само няколко милиметра, за да осигури отлична непромокаемост между шнорхела и маската.
Ако има пясък, не натискайте. Изплакнете шнорхела и маската и се уверете, че вече няма пясък, преди да повторите опита.

8. Защо се чува лек шум, когато дишам?

За да се избегне замягляване на стъклото и навлизане на вода, Easybreath® е снабдена с няколко клапи. Когато дишате, някои клапи се отварят, а други се затварят. Ето защо шумът от дишането ви леко се увеличава. Същото явление се наблюдава и при използване на водолазен регулатор при гмуркане с бутилка.
Отпуснете се и дишайте нормално през носа, за да се насладите пълноценно на красотите на морското дъно.

9. Защо поглъщам вода при гмуркане на апнея?

Ние разработихме системата Dry top stop water преди всичко, за да се избегне навлизането на вода в шнорхела, когато има вълни на повърхността или когато наведете глава прекалено напред. При същите условия с обикновен шнорхел, гмуркачът би погълнал водата, върнала се в шнорхела, именно това искаме да избегнем.
Системата Dry top stop water само когато шнорхелът и гумата са във вертикална позиция.
При гмуркане на апнея, в момнета, когато краката са над водата, шнорхелът е в хоризонтална позиция и именно в тази фаза може да проникне вода.

10. Защо с Easybreath® апнеята не е възможна?

Маската Easybreath® е предназначена за разходка с плавници на повърхността (шнорхелинг), характерно за 90% от практикуващите.
Апнеята не е възможна, тъй като:
1) Системата Dry top не функционира хоризонтално, когато при гмуркане краката са над водата.
2) Въздушната вместимост на Easybreath® е много по-значителна от тази на обикновените маски, при дълбочина над 1 м налягането от маската на лицето я прави доста неудобна.
3) При апнея декомпресирането е задължително, т.е. да стиснете носа и да дишате леко, като в носна кърпичка, за да уравновесите налягането в ушите и да не си спукате тъпанчетата. С Easybreath® декомпресирането е невъзможно, тъй като носът е недостъпен.

11. Брадата на мъжете пречи ли при използване на маската?

Да. Непромокаемостта на маската се постига благодарение на контакта между силиконовата гладка пола и кожата ви. Както и при обикновените маски, брадата създана микрочастици, които позволяват проникване на водата.

12. Защо маската се замъглява?

Маската е снабдена с изключителна система против замъгляване, която действа оптимално във вода с температура ≥ 18°.
Абсолютно необходимо е веднъж седмично да измивате маската Easybreath® с препарат за съдове. Под въздействието на солената вода и слънцето губи ефестивонстта си и се замъглява.

13. За какво служи клапана в долната част на маската?

Този клапан служи за отвеждане на водата, проникнала без да сте сваляли маската. Ако в маската е проникнала вода, повдигнете глава, за да може водата да изтече автоматично през клапана.

14. Защо каишката е отпусната?

Ако каишката е отпусната, това означава, че не сте я прекарали през малката, предвидена за тази цел, текстилна гайка. Повече обяснения ще откриете във видеото по-долу.

15. Защо маската е толкова обемиста?

Първата причина е, че само широка маска, покриваща цялото лице, може да гарантира предимствата на Easybreath®: поле на видимост 180° и нормално дишане както под водата, така и на сушата.
Втората причина е, че Easybreath® отговаря на изискванията на много стандарти, между които тези за принадлежности за гмуркане (шнорхели) и усилията при дишане. Размерът на шнорхела и бялата рамка на маската са в съответствие с този стандарт (EN 1972).

16. Защо шнорхелът на Easybreath® не е по-дълъг?

Противно на представите, шнорхелът Easybreath® изтласква повече вода от обикновения. Обикновеният изглежда по-дълъг, защото започва от устата, а не от върха на главата, както при Easybreath®.
Ако се опитате да дишате през шнорхел, а после през маркуч за поливане, ще разберете, че колкото по-дълга е тръбата, толкова по-трудно се диша.
За да гарантираме дихателна дейност според действащите стандарти, не можем да удължаваме шнорхела.

17. Кога трябва да се използва размер за юноши (размер XS)?

Този размер ще се предлага на пазара от м. юни 2015 г.

18. Защо Easybreath® не може да се използва за тренировки по плуване?

Подобно на разликата между бягане и ходене, плуването изисква мното повече усилие, отколкото разходката с плавници по повърхността на водата. По време на тренировките по плуване вие се нуждаете от голямо количество кислород и организмът автоматично преминава към дишане през устата. Ето защо, в този случай, за дишане с Easybreath® ще са необходими повече усилия.

19. Колко време може да се използва резервния въздух на Easybreath®?

Easybreath няма резервен въздух. Въздухът, съдържащ се в маската, не позволява дишане, тази роля се изпълнява от шнорхела.

20. Как правилно да поставя маската Easybreath® с размер XS и S/M ?

Когато слагате на лицето си маска с размери XS и S/M, е важно да поставите брадичката вътре в маската.

Често задаваните въпроси са събрани благодарение на изпратените от потребителите на Easybreath мнения - не се колебайте, изпратете и вие вашите коментари или въпроси и да споделите вашия опит.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
съвети
Как да изберем маска за гмуркане EASYBREATH®

За да се възползвате максимално от маската EASYBREATH®, изберете размер, отговарящ на морфологията на лицето ви. Прекалено малката маска няма да ви осигури оптимален комфорт, а голямата може да провокира нежелано проникване на вода.

(4)
HAUT DE PAGE