Мъжки костюм за сърф 100, от неопрен 2/2 мм, син

Réf :
8329498
Product plus point
Цял костюм за сърф - топлина за ръцете и краката.

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПОЛЗИ

Лесно навиване/развиване
Цип с дълго езиче, на гърба - за по-лесно обличане.
Свобода на движение
Кройка, улесняваща движенията на ръцете при гребане. Разтегливи шевове.
Непропускливост
Неопрен 2 мм. Платка под ципа. Пристягане на яката. Трябва да стои прилепнал.
Ограничаване на възпаленията
Регулируема яка с ширит. Без шевове под ръцете. Подсилвания на коленете.
Бързина на сушене
Синтетична подплата.

ТЕХНИЧЕСКА КАРТА

Composition
пяна : 90.0% неопрен, 10.0% полиамид
Tests
Разработен и тестван от нашите дизайнерски екипи в Андай (Франция). Използваните материи са лабораторно тествани, за да се гарантира оптимално качество и издръжливост във времето.
Създадено за
за каране на сърф и бодиборд в умерени води с температура между 17°C и 22°C. За неинтензивна употреба. Продължителност: до 1 час.
Warranty
2 years

съвети

Инструкции за поддръжка
Да се изплаква с чиста вода. Да не се пере в пералня. Да не се оставя на слънце, това ще ускори стареенето на неопрена.
Storage advice
Да се съхранява на сухо и проветриво място. Да се избягват източници на топлина. Да не оставя да съхне на слънце, за удължаване на експлоатационния срок. Не се препоръчва пране в пералня.
Ограничения за използване,
За води с t° между 17°C и 22°C. За сърфиране до 1 час.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Избор на подходящ костюм (първи етап)
Първият критерий за избор на костюм за сърф е температурата на водата, която варира според мястото и годишния сезон. Проверявайте редовно дали температурата на водата в зоната, където практикувате, влиза в диапазона на препоръчителните за продукта стойности: топли води над 20°C; умерени води между 17° и 22°C; студени води между 12° и 17°C; много студени води между 7° и 12°C. Информация за температурата на водата на вашия спот може да откриете на сайта "seatemperature.org".
Избор на подходящ костюм (втори етап)
Вторият критерий е продължителността на вашите сесии. Моделите от гамата 100 са подходящи за сърфиране под 1 час. Костюмите 500 са предназначени за сесии до 2 часа, а моделите 900 - за сърфиране до 3 часа. В сравнение с гамата 100 моделите 500 са по-топли, с по-висока степен на непропускливост, ограничават по-ефикасно умората и кожните раздразнения и осигуряват по-голяма свобода на движение. Същото важи и за гамата 900 в сравнение с костюмите 500. ВАЖНО: моделите 900 са по-трудни за обличане.
Избор на подходящ размер
Изборът на подходящия за вас размер е задължително условие за гарантиране функционалността на продукта. Костюмът за сърф трябва да прилепва добре по тялото, без да образува гънки. Нормално е да го чувствате твърде стегнат при проба на сухо. Това неудобство ще изчезне, щом влезете във водата. При размер, по-голям от необходимото, ще се образуват гънки, причиняващи кожни раздразнения и нарушаване на термоизолацията (проникване на вода в костюма). Премерете костюма преди покупка.
Как действа неопренът?
Задържайки неподвижен слой вода около тялото, неопренът действа в две посоки: 1) затворената вода постепенно се затопля; 2) загубата на топлина намалява. Така костюмът и водата образуват плътен изолиращ слой.
Материи
Костюмът 100 2/2 Tribord е изработен от истински неопрен, за гарантиране на по-висока термоизолация. Неопренът е подплатен с текстилна материя - полиестер, за по-голяма устойчивост на протриване. Дебелина на неопрена: 2 мм. Неопренът е съставен от еластомерна пяна със затворени клетки полихлоропрен и балончета азот, които имат изолиращи свойства. Ние тестваме и гарантираме термичните качества на използваните материи.
Яка
Обшивката на яката е специално разработена за ограничаване на раздразненията. Съветваме ви да носите UV горнище под костюма, ако имате по-чувствителна кожа. При по-продължително сърфиране се препоръчва прилагане на мазен крем (например вазелин) в зоните, където триенето е най-силно (шия, подмишници, колене). Поставете внимателно вътрешната платка, за ограничаване на раздразненията от контакта с ципа и яката.
Закопчаване
Нашите ципове и закопчалки са лабораторно тествани за осигуряване на оптимален живот на употреба и устойчивост на солена вода. Костюмът се закопчава на гърба за по-голям комфорт при практикуване на спортове с борд (тялото е в легнала позиция при гребане).
Кройка за защита от кожни раздразнения
Платките под мишниците са без шевове, за ограничаване на раздразненията, причинени от многократните загребващи движения на ръцете.
Запазване на топлината за по-дълго време чрез допълнителни термопродукти - подходящ набор за различни температури
Докато сме водата, губим над половината си телесна топлина чрез крайниците (крака, ръце, глава). Ето защо се препоръчват следните допълнителни продукти: за топли и умерени води (>17°C): ниски неопренови обувки. За студени води (12°-17°C): високи обувки (боти) и ръкавици. За много студени води (7°-12°C): високи обувки (боти), ръкавици, боне, горнище с боне. Разгледайте нашия каталог с продукти от неопрен на "decathlon.bg".
Костюми за различни водни спортове
Нашите костюмите са разработени, за да отговорят на най-високите изисквания на сърфистите. Концепцията на изработка ги прави подходящи и за други водни спортове като кайтсърф, уиндсърф, уейкборд, водни ски, ходене във вода и стенд-ъп падъл.
HAUT DE PAGE