Маска за шнорхелинг на повърхността Easybreath, тюркоаз

Réf :
8304667
Product plus point
Благодарение на панорамната видимост и възможността за дишане през носа подводният свят става още по-достъпен с маската за шнорхелинг Easybreath.
Users reviews
4.9 / 5 8 ratings

3 colors

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПОЛЗИ

Лесно дишане
Цяла маска за естествено дишане през носа и/или устата.
Ограничаване на конденза
Уникалната концепция за циркулация на въздуха предотвратява конденза.
Поле На Видимост
Панорамно зрително поле с ефект 180°.
Лесно навиване/развиване
Еластична текстилна лента, която се регулира и не опъва косата.
Непропускливост
Шнорхел със система Dry Top, ограничаваща влизането на вода през горната част.
Изхвърляне на водата
Филтриращ клапан в долната част за отвеждане на водата при повдигане на главата.
Приспособимост към тялото
2 размера. Лицева пола от силикон, осигуряваща комфорт и непропускливост.

ТЕХНИЧЕСКА КАРТА

Composition
Skirt (for mask) : 100.0% силикон Frame (for mask) : 100.0% полипропилен Tube (for snorkel) : 100.0% поликарбонат - акрилонитрил бутаден стирен (PC - ABS) Lens (for mask) : 100.0% поликарбонат - акрилонитрил бутаден стирен (PC - ABS)
Създадено за
за шнорхелинг на повърхността, за лица над 10 г.
Warranty
При наличност на консумативите, задължителни за употребата на продукта: 2 години.
Download user manual link

съвети

Инструкции за поддръжка
При употреба маската Easybreath трябва да се мие веднъж седмично на ръка с препарат за съдове. Вътрешната страна на стъклото да се почиства щателно за запазване на добрата видимост и гарантиране ефикасността на ексклузивната проветряваща система, която ограничава конденза. Да не се мие в миялна машина.
Storage advice
Да се съхранява на сухо и защитено от светлина място.
Ограничения за използване,
Неподходяща за апнея, за интензивно плуване и за деца под 10 г.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Защо с Easybreath апнеята е невъзможна?
Въздушната вместимост на Easybreath е много по-значителна от тази на обикновените маски. При дълбочина над 1 м налягането от маската върху лицето я прави доста неудобна. При апнея декомпресирането е задължително. С Easybreath то е невъзможно, тъй като носът е недостъпен.
Защо шнорхелът на Easybreath не е по-дълъг?
Въпреки че не изглежда така, шнорхелът на Easybreath излиза повече над водата от обикновен шнорхел. Обикновеният изглежда по-дълъг, защото започва от устата, а не от върха на главата, както при Easybreath. За да гарантираме дихателна дейност според действащите стандарти, не можем да удължим шнорхела.
Кой размер Easybreath да изберете?
Easybreath се предлага в 2 размера, които покриват 90% от лицата. Размер S/M е подходящ за деца над 10-годишна възраст, за юноши и за жени, а размер M/L е предназначен за мъже. За да изберете своя размер при проба в магазина, стегнете маската върху лицето: долната й част трябва да прилепва плътно към брадичката. Повече информация: http://www.tribord.tm.fr/conseils/comment-choisir-la-taille-de-son-masque-easybreathr
Защо преминахме от 4 на 2 размера?
Размерите S/M и M/L са подходящи за 90% от хората над 10-годишна възраст. Затова решихме да спрем производството на размери XS и L/XL. Тази оптимизация ще ни даде възможност да намалим цената на Easybreath.
Може ли да използвате Easybreath, ако имате брада?
Брадата може да причини значително навлизане на вода. Съветваме мъжете с брада да се обръснат, преди да използват Easybreath, тъй като космите по лицето нарушават непропускливостта между силиконовата пола и кожата.
Как функционира ексклузивният дизайн против конденз?
Действа оптимално във води с температура от 18°C нагоре и почива на факта, че вдишваният хладен въздух минава покрай стъклото, преди да стигне до носа или устата. Издишваният влажен въздух излиза през страничните силиконови връзки, които го отвеждат в бялата рамка на маската, а тя го изтласква в шнорхела. Така въздухът се обновява непрекъснато. На същия принцип се проветрява предното стъкло на колата ви.
Как функционира системата "Dry top", която спира навлизането на вода?
Разработена, за да се избегне навлизането на вода в шнорхела, когато има вълни на повърхността или когато наведете прекалено напред глава, за да наблюдавате дъното. Шнорхелът е снабден с гумичка, която при потапяне се издига нагоре по тръбата, за да предотврати навлизането на вода. Ако се потапяте, не пропускайте да издухате, излизайки на повърхността впоследствие, за да свалите гумата обратно надолу.
Какви предпазни мерки трябва да вземете за своята маска Easybreath?
Внимавайте с пясъка. Избягвайте контакта на маската Easybreath с пясък, той ще надраска стъклото. При наличие на пясък не натискайте, за да закрепите шнорхела. Изплаквайте шнорхела и маската, преди да ги сглобите. Пясъкът може и да блокира гумата в шнорхела. Изплакнете енергично шнорхела или прокарайте ключ през задните отвори, за да деблокирате гумата. След това изплакнете.
Възможна ли е поправка на маската в случай на повреда?
Да. Удължете живота на маската Easybreath. Сервизът на вашия магазин Декатлон осигурява следпродажбено обслужване. Резервни части се предлагат и онлайн на следния адрес: http://spi-atelier.decathlon.fr/fr/atelier/produit/1885088 Кодове на компонентите: каишка - 8316952, клапан - 8363399, шнорхел - 8342901, бяло капаче - 8363395.
Всички най-често задавани въпроси
Всички най-често задавани въпроси за маската за шнорхелинг Easybreath®: http://www.tribord.tm.fr/conseils/masque-snorkeling-easybreath-questions-les-plus-frequentes-faq
Марката SUBEA
"Tribord Plongée" става SUBEA, марката на Декатлон, посветена на подводните спортове (шнорхелинг, гмуркане с бутилка, подводен риболов и гмуркане на апнея). Маркировката върху всички наши продукти ще бъде постепенно заменена. Защо "SUBEA"? Защото: "SUBaquatic Experiences are Amazing." - "Подводните преживявания са удивителни". За повече информация: www.subea.com

Users reviews

4.9 / 5 8 ratings
8 users recommended this product
 • Жена
  30-39 години
  10 September 2016
  Use since 3 до 6 месеца
  That review has been deposited on this product version
  Уникален продукт
  Не се запотява, широка видимост няма

  Този продукт е уникален.

  Използвала съм всякакви други маски, скъпи и евтини, но всички се запотяват, а тази не. Също така с тази маска не се налага да ползваш традиционния шнорхел, защото тя си има свой, при който не се налага да захапваш гумата на шнорхела (на някои хора това им е доста неприятно). Другото предимство на тази маска е, че шнорхела има клапа отгоре и, когато се гмурнеш на по-дълбоко, тази клапа се затваря и не позволява да влезе вода в маската, а когато излезеш на повърхността клапата се отваря.
  Маската я изпробва мой приятел, който не може да плува, но с нея се отпусна във водата и не го беше страх и толкова му хареса, че си купи и той същата.

  Единственото нещо, което мога да кажа като забележка, но не към маската, а към хората, които я ползват е, че при по-бързо плуване с нея тип състезание, започва да не стига въздуха и малко се стряскат хората. Идеята на маската, а и на всички други маски, поне според мен, е гмуркане и наслаждаване на подводния свят, а не бързо плуване и състезание.

  Препоръчвам я на всички, които се гмуркат с шнорхели.

 • Мъж
  30-39 години
  15 August 2016
  Use since 2 до 8 седмици
  That review has been deposited on this product version
  отлична маска за малки и големи
  удобна и лесна за употреба, нормално дишане няма

  Маската става и за малки и големи, ластиците могат да се стягат или разпускат в голям диапазон. Видимостта е отлична. С нея се диша съвсем естествено поради факта, че носа и устата са скрити зад стъклото. Шнорхела е направен по такъв начин, че вода не може да влезне. Всичко това я прави много удобна за хора, които нямат предишен опит с гмуркането (и малки, и големи).
  При гмуркане на по-дълбоко (пр: над 5 метра), една от най - разпространените техники за изравняване на налягането в ушите е чрез запушване на носа. С тази маска това няма как да се случи и трябва да се използвате други техники.

  Ако възнамерявате да разглеждате на малки дълбочини, да се учите да се гмуркате, да разглеждате, да оставите децата да се забавляват на плитко .... това определено е маската.

 • Мъж
  50-59 години
  11 August 2016
  Use since 2 до 8 седмици
  That review has been deposited on this product version
  purchase confirmed
  добра иновация
  идеална видимост не винаги добре уплътнява

  добра иновация

HAUT DE PAGE