Къс мъжки костюм за сърф 100, от неопрен, син

Réf :
8349141
Product plus point
Топлина на цената на бански костюм. Възползвайте се по-дълго време от възможността за практикуване на водни спортове в топли води.
Users reviews
5 / 5 1 rating

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПОЛЗИ

Лесно навиване/развиване
Цип на гърба за по-лесно обличане. Дълго езиче.
Свобода на движение
Кройка, улесняваща движенията на ръцете при гребане. Разтегливи шевове.
Непропускливост
Неопрен 1,5 мм. Платка под ципа. Пристягане на яката. Трябва да стои прилепнал.
Ограничаване на възпаленията
Регулируема яка с кант. Без шевове при подмишниците.
Бързина на сушене
Синтетична подплата.

ТЕХНИЧЕСКА КАРТА

Tests
Разработен и тестван от нашите дизайнерски екипи в Андай (Франция). Използваните материи са лабораторно тествани, за да се гарантира оптимално качество и издръжливост във времето.
Създадено за
за неинтензивно каране на сърф или бодиборд в топли води с температура над 20°C. Продължителност на сесиите: до 1 час.
Warranty
2 years

съвети

Инструкции за поддръжка
Да се изплаква с чиста вода, да не се оставя да съхне на слънце, за да се удължи срокът на употреба. Не се препоръчва пране в пералня.
Storage advice
Да се съхранява на сухо и проветриво място. Да се избягват източници на топлина. Да не се оставя да съхне на слънце, за удължаване срока на употреба.
Ограничения за използване,
За води с t° между 20°C и 25°C. Продължителност: до 1 час.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

Правилен избор на костюм (първи етап)
Първият критерий за избор на костюм за сърф е температурата на водата. Температурите варират според мястото и годишния сезон. Проверявайте редовно дали температурата на водата в зоната, където практикувате, влиза в диапазона на препоръчителните температури: топли води над 20°C; умерени води между 17° и 22°C; студени води между 12° и 17°C; много студени води между 7° и 12°C. На сайта seatemperature.org ще откриете информация за температурата на водата на вашия спот.
Правилен избор на костюм (втори етап)
Вторият критерий е продължителността на вашите сесии. Ако сърфирате по-малко от един час, моделите 100 са подходящи за целта. За сърфиране до 2 часа изберете модел от гамата 500, а за сесии до 3 часа - модел 900. В сравнение с гамата 100, моделите 500 гарантират повече топлина и непропускливост, по-ефикасно ограничаване на умората и кожните раздразнения, по-голяма свобода на движение. Същото важи и за гамата 900 спрямо моделите 500. NB: моделите 900 са по-трудни за обличане.
Правилен избор на размер
За да се възползвате изцяло от функционалността на костюма, трябва да изберете подходящия за вас размер. Костюмът за сърф се носи прилепнал по тялото, без видими гънки. Нормално е да го чувствате твърде стегнат при пробване на сухо. Това усещане ще изчезне, щом го намокрите. Прекалено големият размер костюм води до образуване на гънки, поява на кожни раздразнения и намалена термоизолация (навлизане на вода). Задължително пробвайте костюма, преди да го купите.
Как действа неопренът?
Задържайки неподвижен слой вода около тялото, костюмът действа в две посоки: 1. затворената вода постепенно се затопля; 2. загубата на топлина намалява. Така костюмът и водата образуват плътен изолиращ слой.
Материали
Късият костюм 100 Tribord е изработен от истински неопрен, за гарантиране на по-добра термична изолация. Неопренът е подплатен с текстилна материя - полиестер, за по-голяма устойчивост на протриване. Дебелина на неопрена: 1,5 мм. Неопренът е съставен от еластомерна пяна със затворени клетки полихлоропрен и балончета азот, които имат изолиращи свойства. Ние тестваме и гарантираме термичните качества на неопреновите материи, които предлагаме.
Яка
Покритието на яката е специално разработено за ограничаване на раздразненията. Според чувствителността на кожата може да носите горнище с UV защита за ограничаване на кожните раздразнения. Прилагането на мазен крем (например вазелин) в зоните на триене (врат, подмишници) също се препоръчва в случай на продължителна употреба. Поставете внимателно платката от вътрешната страна на костюма, за да предотвратите опасността от раздразнения вследствие от контакта с ципа и яката.
Закопчаване
Нашите ципове и закопчалки са лабораторно тествани за осигуряване на оптимален живот на употреба и устойчивост на солена вода. Костюмът се закопчава на гърба за по-голям комфорт при практикуване на спортове с борд (тялото е в легнала позиция при гребане).
Кройка за защита от кожни раздразнения
Платките без шевове под ръцете намаляват кожните раздразнения, причинени от повтарящите се загребващи движения на ръцете при спортовете с борд.
Запазете топлината по-дълго време чрез допълнителни термопродукти - подходящ набор за различни температури
Докато сме във водата, губим над половината си телесна топлина чрез крайниците (крака, ръце, глава). Ето защо се препоръчват следните допълнителни продукти: - за топли и умерени води (>17°C) => ниски неопренови обувки; - за студени води (12° - 17°C): високи обувки (боти) и ръкавици; - за много студени води (7° - 12°C): високи обувки (боти), ръкавици, боне, горнище с боне. Разгледайте нашия каталог с продукти от неопрен на: decathlon.bg
Костюми за различни водни спортове
Нашите костюмите са разработени, за да отговорят на най-високите изисквания на сърфистите. Концепцията на изработка ги прави подходящи и за други водни спортове като кайтсърф, уиндсърф, уейкборд, водни ски, ходене във вода и стенд-ъп падъл.

Users reviews

5 / 5 1 rating
1 users recommended this product
 • Мъж
  50-59 години
  26 January 2017
  Use since Повече от 2 години
  That review has been deposited on this product version
  Лек, еластичен, удобен и достъпен
  Дава уют в прохладни води няма

  Лек и гъвкав, ползвам го в язовири пролет и есен за плуване - пази топлина и има малка подемна сила заради въздушните меурчета които съдържа. Плувам с него и в закрити басейну зимно време, когато ми е хладно и усещам водата некомфортно студена. С този неопрен успввям да държа приличен "бруст" около половин час без да ме претрива под мишниците.

HAUT DE PAGE