ФРЕДЕРИК БЮИЛ

 


Фред е роден през 1972 г. Той е в контакт с морето още от най-ранна възраст, когато прекарва по няколко месеца годишно на семейната ветроходна яхта. На 10-годишна възраст той открива гмуркането на апнея. След няколкогодишно практикуване той става инструктор по гмуркане по системата PADI и CMAS и през 1991 г. започва да преподава апнея.

Фред поставя своя първи световен рекорд през 1995 г. и тогава решава да посвети живота си на гмуркането на апнея. Той поставя още 3 световни рекорда - в периода 1997—2000 г. През 1999 г. той преминава митичната граница от 100 м дълбочина, което го прави 8-ия за това време, който е преминал тази граница.

През 2002 г. той започва да практикува подводна фотография, за да направи достъпна красотата на подводния свят за по-голям брой хора. Всички негови снимки са направени на апнея и в естествена светлина, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда.

Наред с работата си като фотограф и кинооператор Фред помага на учените да изпълняват задачите си на терени, където използваното средство за успех е апнеята, по-специално за телеметрични проучвания, включващи маркирането на акули. Досега той е успял да маркира еднороги акули-чук, акули от Галапагос, лимонови акули, килимени акули, големи бели акули и голямата акула-чук.

За Фред Бюил апнеята е средството, което въздейства най-малко върху околната среда и е най-естественият начин за придвижване и наблюдение на богатството на моретата и океаните. "Бързо приложение, максимално усещане и свобода – бъдещето е в апнеята за удоволствие, която ще се използва за наблюдение на подводното дъно до 6-7 м дълбочина! ". Въз основа на това ние се срещнахме с Фред Бюил и решихме да създадем техническо партньорство за целите на разработването на нашите бъдещи продукти Tribord за плаване с шнорхел и гмуркане на апнея за удоволствие.

 

HAUT DE PAGE