АМАЮР АЛФАРО

 

 

Роден в семейство на планинари и играчи на пелота (баска игра) Амаюр Алфаро избира океана като място, където да покаже, че различен, както и своя талант.

Той открива ветроходството, когато е на 8 години в залива Сокоа в Сен-Жан-де-Луз благодарение на обучението за деца. Оттогава той се възползва от необятността на океана и го превръща в своя детска площадка като продължава баските моряци, които са маркирали историята на тази област.

На 17 години той става инструктор по ветроходство. Той бързо се откроява в местните регати в страната на баските и постепенно го завладява желанието за покори океана.

Постепенно напредва като участва във всички видове състезания, а в края на 2000 г. участва в състезанието за прекосяване на Атлантическия океан (Transat AG2R). След това има пет участия на престижната надпревара "La Solitaire du Figaro" (2001 до 2005 г.).

През 2008 г. Амаюр среща Лалу Рукейрол. За две години Лалу, родом от Медок, (бившият капитан на тримарана "Банк Поленфелд") го прави свой тактик в участието за трофеите за многокорпусен кораб. Заедно се отправят да завладеят подиума в надпреварата за "преминаване на Атлантическия океан Жак Вабр". Мисията е изпълнена през декември 2009 г., с трето място в Коста Рика.

Срещата на този баски капитан и Tribord е факт, поради съседството на пристанището на Андай, и най-вече, защото той инвестира ежедневно в това да споделя страстта си с повече хора в своето ветроходно училище. Амаюр споделя своя опит на океански капитан с екипите на Tribord по време на етапите на проектиране на гамата продукти за яхта и доказва качествата им е в екстремни условия. Партньорството, което сключихме с неговата школа по ветроходство "International Sailing School", ни позволява да тестваме всеки ден на практика цялата ни гама, от най-нискобюджетния до най-луксозния продукт.

 

 

HAUT DE PAGE